Via deze pagina kan je een High Tea reserveren voor

Zaterdag 8 oktober 2022 om 15u

Prijs per persoon is 37€

Wat voor lekkers wordt er geserveerd?

  • Tal van zoetigheden, taartjes, chocomousse, bavarois, cake
  • Scones met confituur
  • Kleine sandwiches met beleg
  • Kannetje Thee – keuze uit groot assortiment thee

Wil je er een glaasje cava bij dat kan voor de meerprijs van 6€ pp

Je kan reserveren via deze pagina als je bepaalde allergieën hebt mag je dat zeker melden bij de reservatie.

Deze High Tea wordt geserveerd in de Lounge op het 1 ste verdiep van Follie en koffie, Onze Lieve Vrouwestraat 18, Kortrijk.

Je kan aanduiden voor hoeveel personen je wil reserveren of je een cava wil of niet.

Je kan reserveren via deze pagina.

Als je bepaalde allergieën hebt mag je dat zeker melden bij de reservatie.

High Tea ...

 

In de herfst en wintermaanden kan je in de gezellige lounge van Follie en koffie met vrienden, collega’s, familie een “High Tea” reserveren.

 

Maar van waar komt High tea?

 

Je hebt Afternoon Tea dat is een Britse traditie in de namiddag werd  geserveerd, vooral voor de hogere klasse. In de Victoriaanse tijd aten mensen doorgaans maar twee keer per dag een stevig ontbijt en later op de avond een uitgebreid avondmaal. Dankzij Anna de Hertogin van Bedford is in de 19de eeuw is Afternoon Tea ontstaan, het was nooit de bedoeling om  het diner  te vervangen  maar als overbrugging tussen ontbijt en avondmaal liet ze lekkere hapjes voorzien bij haar Thee. Het idee sloeg aan in heel Engeland en sindsdien was Afternoon Tea een feit.

 

Tegenwoordig is een Afternoon Tea een ‘verwennerij’ geworden in plaats van een overbrugging. Het drukke dagelijkse werkleven geeft weinig tijd om rustig te gaan zitten en te genieten van scones, gebakjes en kleine sandwiches.

 

High Tea was meer iets voor de arbeidersklasse. Na een lange dag hard werken kwam er een pot thee op tafel met warme snacks. Het was dus eigenlijk de warme maaltijd zoals wij die om zeven uur nuttigen. In sommige huishoudens in Engeland wordt het avondmaal nog ‘Tea’ genoemd. Door het veranderende werkritme wordt het bij vele huishoudens tegenwoordig aangeduid met “super”.

Het woord ‘High’ geeft het verschil aan tussen de Afternoon Tea en de High Tea. In tegenstelling tot de Afternoon Tea, die wordt geserveerd aan lage, comfortabele stoelen, wordt de High Tea geserveerd aan tafel met stoelen met hoge rugleuningen.

 

In België gebruiken we deze termen vaak door elkaar maar in principe is het de gezelligheid, het lekkere eten en het samen komen met vrienden en familie dat telt. En zijn we in Follie en koffie voor de term "High Tea" gegaan.