Waarom staat dit verhaal op de pagina van Follie en Koffie zal je denken!

Het "Sew for life" project is de start geweest van wat nu Follie en Koffie is. Een traject van 2 jaar naar de grote zoektocht naar wat te doen met de rest van mijn leven na mijn ontslag en vooral na mijn 50ste verjaardag, die ik in Zuid-Afrika gevierd heb trouwens, er zijn slechtere plaatsen om je 50ste te vieren, toch? 

Dus in 2019 trokken we gewapend met 4 stikmachines  en veel goesting naar Komatipoort, waar we enkele zeer gemotiveerde dames hebben leren stikken. 

 

Na 5 weken en met pijn in het hart zijn we teruggekeerd, maar niet zonder een volwaardige opvolging ter plaatste te garanderen. Er is een samenwerking met Lorinda Holder ontstaan en “Sew For Life” werd geboren. 

Lorinda heeft de zorg  van 5 farm crèches en ze moet haar tijd verdelen tussen de crèches, haar gezin en “Sew For Life”. 

Vele maanden later zijn deze dames nog steeds gemotiveerd want het stikken geeft ze middelen om eten en kledij te kopen.

 

De creaties gaan richting België, de totebags en make-up zakjes worden op www.follie-koffie.be verkocht. Lorinda Holder probeert ook ter plaatste items die gemaakt worden te verkopen en zeker nu met de zeer strenge Zuid Afrikaanse lockdown en er nu geen transport meer is naar België. Lorinda is erin geslaagd om mondmaskers te  maken voor een organisatie in Zuid Afrika en zo de dames in tijden van Corona toch een beetje een inkomen te geven.

 

Je kan deze vrouwen steunen door een make-up tasje of totebag te kopen via onze webshop.

Je mag natuurlijk  je steun geven door een kleine gift te doen op de 'Sew for Life' rekening

BE34 0636 6721 0390

 

Het geld dat we nu aan het inzamelen is om stik machines bij te kopen.

 

Becauce the word is out and we all want to make some money for a living.