Haken onder de Portugese zon!

Volgeboekt! In 2025 komen er weer twee spannende haakreizen meer info volgt. 

Follie en koffie organiseert van 10 tot 15 september 2024 een haakvakantie in het zonnige Portugal.  Je hebt alle tijd om te haken en te relaxen, lange wandelingen te maken in de prachtige omgeving, leuke dorpjes bezoeken, kortom heerlijk genieten onder de Portugese zon.

 

We logeren bij Greetje en Luc in Casa Mama Mia op  15km van Faro airport op 10 min. wandelafstand van het dorp Moncarapacho, waar je alles vindt : terrasjes op het dorpspleintje, restaurantjes, winkels, banken, apotheek en bakkerij.
Zee en strand vind je op 5km kortom dé ideale uitvalsbasis voor een rustgevende vakantie in de Algarve !

In de gezellige zithoek kan je rustig haken en genieten van een lekker Portugees wijntje of chillen op het dakterras bij ondergaande zon en fantastisch uitzicht over de Ria Formosa.

 

De natuurlijk aangelegde tuin straalt rust uit en geeft uit op het zwembad. ‘s Morgens wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd aan de grote ontbijttafel op het buitenterras en ‘s middags kan je genieten van een heerlijke lunch.

 

Na het ontbijt wordt er gehaakt. Je kiest uit enkele projecten die ik zal aanbieden zoals een leuke zomertas, deken, kimono, je mag zeker een project voorstellen dat we dan ter plaatse op starten. De haakvakantie is ook geschikt voor beginnende haaksters.

 

Naast de haakworkshops worden 3 activiteiten aangeboden waar je je op voorhand kan voor inschrijven. Leuke activiteiten om op een ontspannen manier de authentieke Algarve te ontdekken! Maar zeker geen verplichting.

 

Daar het een drukke periode is en je ziet een activiteit wel zitten schrijf dan zeker op voorhand in want anders loop je risico dat je niet meekan. Let wel ingeschreven is ingeschreven en krijg je geen re-fund als je toch beslist de dag zelf van niet mee te gaan.

 

Programma 

Dinsdag 10 september

We landen op Faro en komen samen in de aankomst hal van de luchthaven waar we worden opgewacht door Luc van Casa Mama Mia die ons naar de B&B zal rijden. In de B&B wacht ons een heerlijke lunch en kunnen we bekomen van de reis. Dan verdelen we de kamers en starten we al dadelijk ons haakproject op. Het garen en je patroon zal je al zelf meebrengen vanuit België dat wordt reeds twee weken op voorhand verdeeld via de winkel of via Bpost. ’s Avonds gaan we voor de eerste maal dineren in het nabij gelegen dorp.

 

Woensdag 11 september

Na het ontbijt van 8u30 vertrekken we om 10u naar Monterosa waar we alles te weten komen over de teelt en het persen van Olijfolie. Na het bezoek aan deze olijf perserij gaan we genieten van een lunch in het dorp. De namiddag zal in het teken staan van de workshop haken en ‘s avonds gaan we dineren in het dorp.

 

Donderdag 12 september - geen activiteiten gepland wel workshop

Na alweer een heerlijk ontbijt onder de Portugese zon wordt er weer gehaakt, we haken verder aan ons gekozen project onder begeleiding. Na de lunch genieten we van een vrije namiddag die je zelf kan invullen met haken aan het zwembad, een wandeling in de regio of kan je gebruik maken van 1 van de twee gehuurde auto’s om een dorpje te bezoeken een dagje strand of je kan nog kiezen uit tal van activiteiten in de regio.

 

Vrijdag 13 september

‘s Morgens worden we weer verwend met een heerlijk ontbijt en gaan we weer aan de slag met onze haakpen. Na de lunch vertrekken we richting Tavira, een gezellige stad waar je enkele uren naar hartenlust kan de stad verkennen, om 17H worden we getrakteerd op een Fado aperitief concert. Daarna blijven we in Tavira om te dineren.

 

Zaterdag 14 september

Gaan we op boottocht naar de 7 hanging valleys nabij Benagil. We vetrekken dadelijk na het ontbijt en lunchen na de boottocht, gevolgd door wandeling op de kliffen (soepele wandelschoenen). Na de boottocht keren we terug naar Casa Mama Mia op zich op ter frissen. Gevolgd door een typisch Algarviaans gerecht in het dorp.

 

Zondag 15 september

Onze laatste dag en terugkeer naar België. Na het ontbijt zal het inpakken en wegwezen zijn.

De uitstappen zijn niet verplicht, maar het zou leuk zijn om zoveel mogelijk in groep de 5-daagse te kunnen doorbrengen. Maar als er een uitstap je niet ligt en je liever in de namiddag rustig wil haken of relaxen dan kan dat en schrijf je je niet in voor de activiteiten. Daarom worden de activiteiten apart aangerekend.

Wat gaat dat mooie reisje kosten

Prijs voor de reis is 595€ pp inbegrepen : 

  • Logies 5 nachten op basis van een tweepersoonskamer in Casa Mama Mia met gebruik van (bad)handdoeken en -linnen.
  • Ontbijt en lunch ook op verplaatsing inbegrepen (op verplaatsing met een max van 20€ pp)
  • Huur en alle verplaatsingen met 2 auto’s en mini-bus met gids Luc.
  • Workshops haken

 

Niet inbegrepen :

  • Vlucht – Brussel airlines (onderaan heb je foto van de goedkoopste vlucht met bagage. Deze vlucht is reeds geboekt door de reeds ingeschreven klanten, is ook makkelijk als we met zoveel mogelijk dezelfde vlucht nemen en met deze vlucht wordt je opgepikt door de B&B en raak je snel ter plaatse in Portugal)
  • Drank -  er is een goed gevulde honesty bar voorzien in de B&B aan zeer democratische prijzen.
  • Activiteiten

Monterosa :  12€ pp

Tavira Fado-aperitief concert : 15€ pp

Bootexcursie :  30€ pp

  • Diner

Ongeveer 30€ pp, het diner wordt reeds op voorhand door ons geboekt  in Moncarapacho daar we met een grote groep zijn.

  • Garen

Elk project is natuurlijk anders en het garen wordt afgerekend als je komt ophalen in de winkel of voor het verstuurd wordt.

 

Inschrijven doe je via mail info@follie-koffie.be je geeft je naam, adres gegevens door en laat je weten aan welke activiteiten je wil deelnemen en je haakniveau.. Dan stuur ik je de nodige gegevens.
Na het betalen van een voorschot van 400€ ben je ingeschreven en wordt er voor jou gereserveerd in Casa Mama Mia en boek je zelf je vlucht. (zie onderaan foto vlucht)

Als je een  voedingsallergie of -intolerantie hebt geef dan zeker ook een seintje.

De rest van het bedrag betaal je 4 weken voor vertrek, er is  geen annulatie-of reisverzekering inbegrepen daar zorg je zelf voor.

In de zomer worden enkele projecten voorgesteld aan de hand van je niveau, je mag  ook steeds suggesties doen.